Nye boliger med bæredygtighed i fokus

27.06.2014

I AKB, Københavns nyeste afdeling, Ny Ellebjerg, er der fokus på mangfoldighed, byliv og bæredygtighed i en opblomstrende bydel.

Hovedidéen i byggeriet er at skabe forskellige boligformer og dermed give mulighed for, at mange slags mennesker kan mødes ‒ som i en lille by. Derfor har Ny Ellebjerg, foruden familie- og singleboliger samt børneinstitutioner, også atelierlokaler og bofælleskaber for psykisk udviklingshæmmede.

Ny Ellebjerg - AKB, København

Ny Ellebjerg består af to bygninger. Der er direkte adgang til alle boliger fra tage og tagterrasser. Hensigten er at skabe byboliger, som ’stablede rækkehuse’, med egen indgang direkte fra et fællesareal og med fælles mødesteder i modsætning til den traditionelle opgangslejlighed. Boligerne er individuelt udformet med en stor mangfoldighed i boligtyper, som spænder fra fireværelses familieboliger i to plan til penthouseboliger, singleboliger, kunstnerboliger med eget atelier og kontorlokale.

Derudover er bæredygtighed og økologi integreret på mange niveauer: Væggene er højisolerede, der er solceller på taget og ventilationsluften varmegenvindes, hvilket samlet set giver et meget lavt varmeforbrug. Der anvendes robuste og langtidssikrede materialer, fleksible konstruktionsprincipper og forsinkelse af regnvandet. Grønne tage og tagterrasser giver et godt mikroklima og mulighed for at bo tæt sammen i byen.

Nye boliger - AKB, KøbenhavnEn bydel i rivende udvikling

Den sydlige del af Valby omkring Ny Ellebjerg Station er i rivende udvikling, og en ny, attraktiv bydel er ved at tage form i et af Københavns mest interessante områder – ’Den Røde By’, Valby’s tidligere industrikvarter.

Området er beliggende syd for Toftegårds Plads og er præget af de karakteristiske, gamle industribygninger, der efter renovering er omdannet til kreative formål og nu huser bl.a. tegnestuer, designvirksomheder, film- og produktionsselskaber, fotoatelier mm. Midt i dette kvarter, for enden af de små rækkehuse i Trekronergade, ligger AKB, Københavns nye boligafdeling, Ny Ellebjerg.

De første beboere flyttede ind i Ny Ellebjerg i januar 2014. Du kan finde mere information om Ny Ellebjerg på KABs hjemmeside via boksen øvert til højre.

Kilde: www.byens-netvaerk.dk

Se fremvisnings- materiale for Ny Ellebjerg

Se fremvisnings- materiale for Ny Ellebjerg

Her kan du se meget mere om byggeriet og hvordan alle lejlighederne ligger i huset.

Hent fremvisningsmateriale