Har du navnet til vores nye afdeling?

11. juli 2019


AKB, København bygger 82 nye boliger på Teglholmen i Københavns Sydhavn – men hvad skal afdelingen hedde? Vi vil meget gerne have DIN hjælp til at finde et navn. Giv os dit bud ved at deltage i vores navnekonkurrence – måske bliver netop dit forslag vindernavnet, og du bliver vinderen af et supergavekort på 500 kr, som kan bruges i mere end 150 butikker?

Vi er på udkig efter et navn, der kendetegner området eller det, som AKB, København er kendt for – nemlig attraktive gode boliger og fællesskab. Vi glæder os til at modtage dit forslag via linket nederst på siden. Du må meget gerne sende flere forslag. Send forslag senest søndag den 11. august.

Fra gammelt teglværk til attraktiv bydel
Teglholmen er et af de nyere områder i København. I de senere år har området været i rivende udvikling – ikke mindst på grund af en god beliggenhed tæt på Vesterbro. Når man ser på Teglholmen i dag, er det svært at forestille sig, at området slet ikke eksisterede for lidt mere end 100 år siden. Området, der oprindeligt er en opfyldning i farvandet mellem Amager og Sjælland, tog form omkring år 1900. Noget af det første byggeri kom omkring 1920 – dog helt anderledes end byggeriet, der ses på Teglholmen i dag. Det var nemlig en blanding af industri, skure og fiskehytter.

Navnet ’Teglholmen’ hænger sammen med, at der før 1. verdenskrig lå et teglværk, som leverede tegl til byggeriet af Vesterbro. 

Boliger for enhver smag
AKB, København bygger i alt 71 ungdomsboliger og 11 familieboliger på Vestre Teglgade. Med boligerne bidrager AKB, København til, at Teglholmen bliver en blandet bydel. I samme bygning som de 82 almene boliger, AKB, København bygger, kommer der også private udlejningsboliger og ejerboliger. Der er derfor gode rammer for nye, stærke fællesskaber blandt alle beboere. Beboerne på Vestre Teglgade vil nyde godt af gode indkøbsmuligheder tæt på, lige som der heller ikke er langt til s-tog og bus. En metrostation på Sluseholmen - lige ved siden af Teglholmen - er i øvrigt planlagt til at åbne i 2024. Der er gode muligheder for badeture i havnebad tæt på og ture i kajak i de mange kanaler. Derudover er der i de senere år kommet flere spændende spisesteder – blandt andet en strandbar med foodtrucks.

OBS! Fristen for at sende forslag til navn var den 11. august 
Få direkte besked når der er nyt om boligerne - tilmeld dig nyhedsbrevet her